Έργα προς Ανάπτυξη


Προτάσεις έργων προς ανάπτυξη με την εγγύηση της ΤΑΧΥΔΟΜΗ Α.Ε.


Ιστορική Καπναποθήκη, Δράμα - ΤΑΧΥΔΟΜΗ Α.Ε.

Ιστορική Καπναποθήκη, Δράμα

Παραδοσιακό κτίριο 7.500 τ.μ. στο κέντρο της Δράμας με άδεια ΕΟΤ για Ξενοδοχείο 5*, με άδεια αρχαιολογίας, με μελέτη βιωσιμότητας και κατατεθειμένη οικονομική μελέτη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για επιδότηση. Έχουν γίνει όλες οι αρχιτεκτονικές μελέτες από την 3SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες. 


Περιγραφή


Βρίσκεται στην Αγία Βαρβάρα και είναι ιστορικό διατηρητέο μνημείο, η καπναποθήκη και τα γραφεία. Είναι αξιόλογο αρχιτεκτονικό δημιούργημα του Αυστριακού αρχιτέκτονα Konrad von Vilas. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής ειδικής χρήσης και λειτουργίας.

Η σύνθεση του κτιρίου είναι αποτέλεσμα των γενικότερων τάσεων που επικρατούν στην αρχιτεκτονική την εποχή εκείνη. Το 1924 ο Ελβετό-εβραίος καπνέμπορος Hermann Spierer αγόρασε δύο οικόπεδα δίπλα στα νερά της Αγίας Βαρβάρας για λογαριασμό της ομόρρυθμης εταιρείας «Έρμαν Σπήρερ και Σια». Στα οικόπεδα αυτά κτίστηκε από τον Konrad vοn Vilas μια τεράστια καπναποθήκη («ουρανοξύστης Σπήρερ» κατά τον τύπο της εποχής).

Πρόκειται για ένα πολυώροφο κτίσμα με ορθογώνια κάτοψη και αναλογίες πλευρών. Το ισόγειο διαιρείται δια μέσου μιας εγκάρσιας τοιχοποιίας σε δυο τμήματα με ανεξάρτητες για το καθένα εισόδους.

Για την κατακόρυφη μεταφορά των δεμάτων του καπνού έχει προβλεφτεί η εγκατάσταση ανελκυστήρα. Στην ανατολική πλευρά του κτιρίου και σε επαφή με αυτό βρίσκεται το μικρότερο σε όγκο και έκταση κτίριο των γραφείων της εταιρείας.

Η καπναποθήκη χρησιμοποιήθηκε για την επεξεργασία καπνού. Στις 20 Ιανουαρίου 1932 αγόρασε το κτίσμα η «Αυστροελληνική Εταιρεία Καπνού Α.Ε.», η οποία συνέχισε σ' αυτό την επεξεργασία καπνού. Το 1974 η επεξεργασία καπνού σταμάτησε, όπως και σε όλα σχεδόν τα καπνομάγαζα της Δράμας, και το κτίριο χρησιμοποιήθηκε από τότε μόνο σαν αποθήκη καπνών.

Σήμερα το ιστορικό αυτό κτίριο βρίσκεται υπό την διαχείριση της εταιρίας Εργοεπισκευές Α.Ε. η οποία έχει δημιουργηθεί για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου ακινήτου. Η εταιρία είναι απολύτως καθαρή χωρίς οικονομικές υποχρεώσεις.

Φωτογραφίες

VideoΕπικοινωνία


Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.
 

Πρόταση Ανέγερσης Ιδιοτικής Κλινικής, Ηράκλειο - ΤΑΧΥΔΟΜΗ Α.Ε. - Έργα προς Ανάπτυξη

Πρόταση Ανέγερσης Νέας Ιδιοτικής Κλινικής 160 Κλινών, Ηράκλειο

Το οικόπεδο, εμβαδού 35.985,30 τ.μ. βρίσκεται στη θέση Γιοφυράκια Ηρακλείου, στην περιοχή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Νομού Ηρακλείου. Έχει πρόσωπο επί της επαρχιακής οδού Ηρακλείου – Βουτών. Η Κλινική θα διαθέτει τμήματα νοσηλείας παθολογικού και χειρουργικού τομέα και χαρακτηρίζεται Γενική σύμφωνα με το άρθρο 16 του Π.Δ. 247/1991. Έχουν γίνει όλες οι αρχιτεκτονικές μελέτες από την Π-architects.


Παρεχόμενες Εξυπηρετήσεις


Η κλινική Θα διαθέτει 160 κλίνες οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

 • 84 κλίνες παθολογικού τομέα σε 3 νοσηλευτικές μονάδες δυναμικότητας εκάστης 28 κλινών
 • 56 κλίνες χειρουργικού τομέα σε 2 νοσηλευτικές μονάδες δυναμικότητας εκάστης 28 κλινών
 • 10 κλίνες σε πολυδύναμη ΜΕΘ παθολογικού τομέα
 • 10 κλίνες σε μετεγχειρητική ΜΕΘ
 • Θα διαθέτει επίσης 4 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας (day clinic)


Συνοπτικά αποτελείται από τα εξής τμήματα, πέραν των νοσηλευτικών μονάδων και ΜΕΘ:

 • συγκρότημα χειρουργικών επεμβάσεων
 • τμήμα ενδοσκοπήσεων
 • εξωτερικά ιατρεία – μικρό τμήμα επειγόντων περιστατικών
 • εργαστήρια βιολογικών υλικών
 • εργαστήρια απεικονίσεων
 • τμήμα πυρηνικής ιατρικής
 • υπηρεσίες υποστήριξης


Περιγραφή


Η Κλινική αναπτύσσεται σε 4 ορόφους (υπόγειο, ισόγειο, Α και Β όροφο).

Διαρθρώνεται από 3 κτιριακά τμήματα:


 • το κεντρικό ορθογώνιας κάτοψης τμήμα Α (στο οποίο εντάσσεται η κεντρική είσοδος)
 • το τμήμα Β, κάτοψης σχήματος V (όπου στεγάζονται οι νοσηλευτικές μονάδες)
 • το ορθογώνιας κάτοψης τμήμα Γ (πίσω από το τμήμα Α)
Κάτοψη Κτιριακών Τμημάτων


Διαμορφώνονται 2 κύριοι κόμβοι κατακόρυφης κυκλοφορίας:

 • κόμβος I στη θέση σύνδεσης του κτιρίου Α με το κτίριο Β, που περιλαμβάνει κλιμακοστάσιο, 2 ανελκυστήρες κατάλληλους και για φορεία και ανελκυστήρα φαγητού.
 • κόμβος II στη θέση σύνδεσης του κτιρίου Α με το κτίριο Γ, που περιλαμβάνει κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα κατάλληλο και για φορεία.


Θα υπάρχουν ακόμα ένας ανελκυστήρας αποστειρωμένου υλικού και ένας ανελκυστήρας ακαθάρτων. Εκτός των 2 προαναφερθέντων κλιμακοστασίων, θα υπάρχουν άλλα 4 για να εξασφαλίζουν ασφαλή διαφυγή σε περίπτωση πυρκαγιάς. Κάθε ένα από αυτά τα τμήματα έχει την κατάλληλη διαμόρφωση και κατασκευαστικό κάναβο (φέρουσας κατασκευής) ώστε να ανταποκρίνεται στις λειτουργικές απαιτήσεις των τμημάτων που στεγάζει.


Στοιχεία δόμησης


ΕΜΒΑΔΟΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ: 35.985,30 τ.μ.
ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΛΥΨΗ: Μετά από παρέκκλιση η επιτρεπόμενη κάλυψη φθάνει στο 20% για το ισόγειο και τους ορόφους και 50% για το υπόγειο.
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΚΑΛΥΨΗ: 3.290,00 τ.μ.
ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΜΗΣΗ: Μετά από παρέκκλιση η επιτρεπόμενη δόμηση φθάνει στο 60%
0,6 x 35.985,30 = 21.591,18τ.μ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΔΟΜΗΣΗ: 13.090,68 τ.μ.


Χωροθέτηση χώρου


Η Χωροθέτηση του κτιρίου στο οικόπεδο έγινε με τα εξής κριτήρια:

 • Εξωτερικές προσβάσεις
 • Ένταξη στο ανάγλυφο του φυσικού εδάφους
 • Επεκτασιμότητα - ευελιξία
 • Απαιτήσεις νοσηλευτικών μονάδων
 • ΑισθητικήΕπεκτασιμότητα - Ευελιξία


Είναι απαραίτητο να μπορεί στο μέλλον να επεκταθεί η Κλινική. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει ποια τμήματα θα απαιτηθεί κατά προτεραιότητα να επεκταθούν και ποια νέα τμήματα να προστεθούν.

Σχεδιάσαμε ένα κτιριακό μοντέλο που μπορεί να επεκτείνεται απροκαθόριστα (indeterminate growth) σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης νοσοκομειολογίας.

Η επεκτασιμότητα είναι εφικτή μέσω των διατμηματικών διαδρόμων προς βορρά και προς ανατολάς.

Σημαντικό είναι ότι η επεκτασιμότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί με τρόπο που δεν εμποδίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Κλινικής κατά τα χρονικά διαστήματα των οικοδομικών εργασιών.

Ευελιξία για εσωτερικές αναδιαρρυθμίσεις εξασφαλίζεται καθώς οι εσωτερικοί τοίχοι κατασκευάζονται από γυψοσανίδες, ο φέρων οργανισμός διατάσσεται σε κατασκευαστικό κάναβο με μεγάλα ανοίγματα και υπάρχουν επαρκή επισκέψιμα κατακόρυφα shafts και επισκέψιμες ψευδοροφές σε όλη την έκταση για την διέλευση και αναδιάταξη των ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων.

ΦωτογραφίεςΕπικοινωνία


Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.
 

Πρότυπο Συγκρότημα Κατοικιών Ίριδα στο Ηράκλειο Κρήτης
Συγκρότημα Κατοικιών Ίριδα - Λόφος Αθανάτων, Ηράκλειο Κρήτης


Η τεχνική εταιρία IVAS Hellas δημιουργεί την Ίριδα.

ίριδα - ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Πρόκειται για ένα συγκρότημα 24 αυτόνομων και ανεξάρτητων πολυτελών κατοικιών, χτισμένων αμφιθεατρικά στην κορυφή του λόφου των Αθανάτων.

Μια περιοχή προσεκτικά επιλεγμένη η οποία πληρεί όλες εκείνες τις προδιαγραφές (τοποθεσία, μικροκλίμα, ανεμπόδιστη θέα) που την καθιστούν πραγματικά προνομιακή αλλά και ήπια αναπτυσσόμενη, δεδομένης της μικρής απόστασης από το κέντρο του Ηρακλείου αλλά και της εύκολης και άμεσης πρόσβασης μέσω του σύγχρονου οδικού άξονα της Εθνικής οδού Ηρακλείου - Μοιρών.

Για την κατασκευή των οικιών επιλέχθηκε το προηγμένο σύστημα δόμησης ΤΑΧΥΔΟΜΗ  A.E. σε συνδυασμό με το πρωτοποριακό σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης IVAS THERMO K8.

Τα δομικά στοιχεία των κατοικιών (τοιχοποιία & πλάκες) κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα υπερυψηλής αντοχής με σταθερή ποιότητα ελεγχόμενη με εργαστηριακή ακρίβεια.

Το σύστημα εξασφαλίζει μεγαλύτερη αντισεισμικότητα και πυροπροστασία από τις συμβατικές κατασκευές ενώ επιτυγχάνει τον ελάχιστο χρόνο παράδοσης του έργου.

Εφαρμόζεται σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης που εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας πλήρη προστασία από εξωτερικούς παράγοντες (ρωγμές υγρασία σκουριά κλπ) με αποτέλεσμα την αύξηση του χρόνου ζωής της οικοδομής και την αξία μεταπώλησης.

Φωτογραφίες


Επικοινωνία


Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.
 

Ιστορική Καπναποθήκη, Δράμα

Ιστορική Καπναποθήκη, Δράμα

Πρόταση Ανέγερση Κλινικής, Ηράκλειο

Πρόταση Ανέγερσης Κλινικής, Ηράκλειο

Πρότυπο Συγκρότημα Κατοικιών Ίριδα, Ηράκλειο Κρήτης

Πρότυπο Συγκρότημα Κατοικιών Ίριδα, Ηράκλειο Κρήτης

omniumPlatform 1.6